23 Ιανουαρίου 2007

ΚΙΝΔΥΝΟΙ


ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Πολλοί άνθρωποι ,εχουν ενα φόβο για την εξέλιξη της υγείας τους και δίνουν έμφαση σε μη σημαντικά θέματα παραγνωρίζοντας τα κυρίαρχα. Η διατήρηση καλής υγείας και αύξησης του χρόνου επιβίωσης μας, ειναι πιο απλή απο οτι φανταζόμαστε.Αν εξαιρέσομε τον παράγοντα τύχη που πολλές φορές είναι κρίσιμος ,τρεις ειναι οι βασικές αιτίες που απειλούν τη υγεία μας. Η παχυσαρκία ,το κάπνισμα και τα τροχαία ατυχήματα.
Οταν πρώτη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο ειναι οι αγγειοπάθειες, με δεύτερη τις κακοήθειες και τρίτη τα τροχαία ,με επομένη την αναπνευσική ανεπάρκεια και όταν ο Διαβήτης και η υπερχοληστεριναιμία ειναι συχνό αίτιο αγγειοπαθειών ,τοτε εφόσον η παχυσαρκία προκαλει αύξηση των λιπιδίων και τάση για διαβήτη ,το κάπνισμα αναπνευστική ανεπάρκεια ,αγγειοπάθεια και κακοήθεια βλέπομε οτι αυτοί οι δύο παράγοντες ειναι κυρίαρχα βλαπτικοί.Απο τη άλλη μεριά επειδή τα τροχαια ατυχήματα εχουν να κάνουν με νεότερους ανθρώπους η επίδραση τους στο προσδώκιμο επιβίωσης ειναι μεγαλύτερη,πράγμα που τα κανει να ειναι ισως η πρώτη αιτία.
Το συμπέρασμα λοιπον είναι έλεγχος του βάρους με περιορισμό της κατανάλωσης θερμίδων και η φυσική άσκηση ,αμεση διακοπή του καπνίσματος και εφαρμογή της ζώνης ασφαλείας και του κράνους μαζί με τη αποφυγή του αλκοόλ στην οδήγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: